Plan je bezoek

Vervoer

Zuidlaren ligt in het noorden van Drenthe en is dankzij haar ligging tussen Groningen en Assen dé uitvalsbasis voor een bezoekje aan Noord-Nederland! Vanuit Zuidlaren ben je snel in Groningen en Assen, maar je bent net zo snel in de natuur en de rust!

Verblijf

Je hebt aan een dag te weinig om Zuidlaren en omgeving te ontdekken. Blijf daarom een nachtje slapen en geniet meteen van een (bos)wandeling wanneer de zon ondergaat. Overnachten in Zuidlaren doe je op je eigen manier.

Toeristisch Infopunt Zuidlaren

In het Brinkhotel vind je het Toeristisch Infopunt Zuidlaren. Hier kun je terecht voor alle informatie over de omgeving, bezienswaardigheden, musea, evenementen en natuurgebieden en koop je hier een leuk souvenir voor thuis.

Vervoer

Auto

Zuidlaren is goed bereikbaar via de N34. Deze weg loopt vanuit het noorden vanaf de A28 richting Emmen. Bezoekers die vanuit zuidelijke richting over de A28 of via de A7 bij Hoogezand komen, kunnen via de N386 Zuidlaren inrijden.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende buslijnen die door Zuidlaren gaan. De buslijn 51 en 5 tussen Groningen en respectievelijk Assen en Annen, stoppen op de brink. Daarnaast stop de Qliner 300 tussen Groningen en Emmen bij de bushalte aan de N34.

Fiets

Rondom Zuidlaren ligt een uitgebreid netwerk van fietspaden, welke zijn voorzien van paddenstoelen en knooppuntroutes. Fietsen is niet alleen voordelig en goed voor het milieu, het is de beste manier om de omgeving te ontdekken. Groningen en Assen liggen op minder dan een uur fietsen van Zuidlaren.

Groningen Airport Eelde

Op iets meer dan een kwartier autorijden van Zuidlaren ligt Groningen Airport Eelde. Op Eelde wordt gevlogen op meerdere bestemmingen in heel Europa.

Verblijf

Je hebt aan een dag te weinig om Zuidlaren en omgeving te ontdekken. Blijf daarom een nachtje slapen en geniet meteen van een (bos)wandeling wanneer de zon ondergaat. Overnachten in Zuidlaren doe je op je eigen manier. Er is een ruime keuze aan accommodaties.

Parkeren

In heel Zuidlaren kun je kosteloos parkeren. Zoek een plekje uit op de enorme brink of parkeer je auto in één van de parkeervakken aan de Stationsweg. Let op: op vrijdag is er markt op de brink en kun je hier niet parkeren.

Hotel

In het centrum vind je het Brinkhotel Zuidlaren. Wil je wakker worden in de natuur? Dat kan bij Fletcher Hotel de Zeegser Duinen.

Bed & Breakfast

In Zuidlaren zijn een aantal Bed & Breakfasts. Ga je voor modern of zoek je juist iets klassieks? Hier vind je misschien wel wat je zoekt .

AirBNB

Via AirBNB boek je ruim 300 accommodaties in en rondom Zuidlaren.

Kamperen en huuraccommodaties

Van landgoedcamping tot luxe bungalowpark. Keus genoeg!

Met een grote groep

Aan het Zuidlaardermeer zijn er mogelijkheden om met een grote groep te blijven logeren, zoals hier.

Naar de inhoud springen